Avslutningspass tillägnat vår Hasse

Publicerat den 20 december 2023 av Karin Rangne

Måndagskvällens avslutningspass tillägnades vår Hasse, som efter en tids sjukdom gick bort i fredags.

Hasse började träna kampsport 1963 och ju-jutsu 1964. Trots mängder av nationella och internationella uppdrag inom ju-jutsuvärlden tog han sig alltid tid för oss i Lidingö Ju-jutsuklubb, som han bildade 1984.

Vi minns alla extraträningar han ordnat när det närmat sig dangradering, alla läger han sett till att vi åkt på, alla små detaljer han rättat så en teknik helt plötsligt fungerat och alla roliga träningspass han hållit.

Mest minns vi Hasse som såg till att alla kände en gemenskap i klubben, Hasse som alltid strävade efter att alla skulle gå ifrån passet och vara lite bättre på ju-jutsu än innan.

Kvällens pass gästades av ett antal före detta tränande, varav några valde att delta på passet, vilket gjorde att åldersskillnaden mellan äldst och yngst på mattan var hela 77 år!

Träningen fokuserade givetvis på Hasses favorit – O soto osae följt av ett antal gripatekniker, som också var något Hasse brann lite extra för.

Tack till alla som var där under kvällen och tack Hasse för att du var den du var och för allt du gjort för oss som är eller har varit Lidingö Ju-jutsuklubb.

Stefan Forsman och klubbens instruktörer och styrelse